ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ !

Голові ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Корнійчуку В.М.

Головам обласних ветеранських організацій

8 липня 2021 року відбулось розширене засідання президії Ради Чернігівської обласної ветеранської організації ГО «Асоціація ветеранів МВС України» за участю ветеранського активу первинних ветеранських організацій обласного центру.
Було прийнято рішення звернутися до всіх ветеранів МВС, ЗСУ та інших силових структур України.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!!!
Останніми роками чиновники різних структур цинічно порушують Закон України « Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (№2262-Х11, 1992 року).
Про це свідчить сумнозвісна постанова КМУ№103 від 21.02.2018 року та супротив чиновників деяких міністерств і відомств силового блоку, які ігнорують питання перерахунку пенсій при збільшенні грошового забезпечення діючих службовців сектору безпеки.
З розумінням до проблем пенсіонерів віднеслось керівництво СБУ та прикордонної служби України, які посилаючись на рішення Верховного Суду України про право пенсіонерів на перерахунок пенсій, видавали оновлені довідки про грошове забезпечення для перерахунку пенсій без рішення судів.
Чиновники інших силових відомств витратили значні суми бюджетних коштів на виплату судових зборів по завідомо програшних справах.
І тільки активна наступальна позиція ветеранів сектору безпеки змусила чиновників почати виконувати пенсійне законодавство та без рішення судів видавати оновлені довідки для перерахунку пенсій.
Питання: хто відповість за бездарну витрату бюджетних коштів? Можливо є сенс звернутися до ДБР за відповіддю на це питання?
Нарешті уповноважені особи міністерств та відомств почали масово по заявам пенсіонерів направляти до управлінь Пенсійного фонду України довідки про розмір грошового забезпечення що враховується для перерахунку пенсій без рішення адміністративних судів.
Але тепер чиновники ПФУ не бажають виконувати п.2 ст.63 Закону № 2262-Х11 щодо перерахування пенсії за додатковими документами, що надає пенсіонер, однак беззаперечно без внесення апеляційних скарг здійснюють перерахунок пенсій за рішеннями судів.
Це вказує на злісне зловживання чиновниками ПФУ своїм посадовим становищем, які при наданні відповіді на заяви пенсіонерів про перерахунок пенсій по довідках наданих уповноваженими на це державними структурами, висловлюють надумані, юридично нікчемні аргументи, що ідуть в розріз з існуючою судовою практикою. Тобто цинічно затягують час, можливо з метою, що за цей час помре якась частина пенсіонерів і, таким чином, відбудеться економія бюджетних коштів.
Враховуючи вище викладене президія Чернігівської обласної ветеранської організації,
П р о п о н у є:
1.Під час проведення всеукраїнської акції пенсіонерів силового блоку біля ВРУ та КМУ, провести пікетування Пенсійного фонду України та Міністерства соціальної політики з вимогою припинити геноцид пенсіонерів силового блоку.
2.Організаторам акції внести додатково в заявку до мерії м. Києва повідомлення про пікетування вказаних вище Державних установ.
3.Попередити міністра соціальної політики М. Лазебну та керівника Пенсійного Фонду України Є.Капінуса про необхідність зустрітись з представниками акції. Висунути вимогу М.Лазебній негайно дати вказівку ПФУ про безумовний перерахунок пенсій відповідно до Закону України №2262-Х11, у т.ч. і по наданих довідках.
4. Координаційним радам ветеранських організацій в областях провести зустрічі з керівниками регіональних управлінь ПФУ для з’ясування на підставі яких нормативних документів або вказівок не робиться перерахунок пенсій відповідно індивідуально наданих пенсіонерами додаткових документів ( п.2 ст.63 Закону України № 2262-Х11).
Для цього провести в кожному обласному центрі та м. Києві пікети біля ГУ ПФУ, використовуючи усі можливі для цього засоби ( блокування, шини).
5.Лист надіслати:
– до керівників ГО «Асоціація ветеранів МВС України»;
– головам рад обласних ветеранських організацій;
– керівників громадських об єднань ЗСУ та інших силових структур.

Голова Ради І.Маляренко

Вих.:№50/14 від 09.07.2021 року